2021 -> 2022

by Sander

Posted on 04 January 2022 at 11:01


2021

Corona

Net zoals in 2020 zaten we in 2021 nog steeds in een pandemie. Waar we werden heen en weer geslingerd van allerlei maatregelen en lockdowns. Het is er om moederloos van te worden. Waar in het begin van 2021 gezegd werdt dat vaccineren de uitweg is uit deze pandemie is, eind 2021 die belofte niet echt waar gemaakt. Ondanks dat ik nog steeds in vaccineren geloof heb ik soms wel mijn bedenkingen. 

Na twee prikken en corona nu nog een boosterprik. Maar is dat wel echt nodig? Tuurlijk geloof ik nog steeds in vaccineren maar twijfel ik of dit wel echt ervoor zorgt dat we uit de pandemie komen. Als nog steeds 15% van de Nederlanders zich niet wilt laten vaccineren worden we dan in de houdgreep gehouden door deze groep? Hoe zit het met reizen naar het buitenland? Daar zijn ook nog groepen niet gevaccineerd. Met andere woorden, daar kun je ook nog besmet raken. Want ondanks dat je dus gevaccineerd bent kan je het nog steeds krijgen. Weliswaar in mildere vorm wordt er beweerd. Wellicht had ik dezelfde milde vorm als ik niet gevacinneerd ben. Maar daar kunnen we nu alleen over speculeren.

Hardlopen

Hardlopen was vanwege Corona ook geen succes. Ik had weinig tot geen kracht om te trainen en de meeste wedstrijden gingen ook niet door. Voor de enige twee wedstrijden die ik gelopen, 1/4 marathon Rotterdam en Halve marathon Amsterdam, heb waren mijn tijden wel weer van het oude niveau (van voor mijn diagnose diabetes). 
Dat was dan wel weer wel positief nieuws. Maar baal enorm dat zoveel wedstrijden afgelast moesten worden.
Al is dat natuurlijk wel te begrijpen. Bij zo'n wedstrijd wordt je opgedeeld in een startvak en daar sta je toch dicht op elkaar. Daarnaast is er meestal een trechterstart waardoor je nog dichter tegen elkaar aan komt te lopen. Ook het publiek wat massaal naar zo'n wedstrijd komt kijken houdt zich niet altijd aan de Corona regels. Dus genoeg redenen om het niet te doen.

Maar voor 2022 heb ik me, naast de startbewijzen die zijn doorgeschoven, wel weer ingeschreven voor een aantal wedstrijden. Heb goed hoop dat deze wel gewoon doorgaan. Ga ook gewoon weer lekker trainen op basis van een trainingsschema die ik ga opstellen om te proberen weer op mijn oude niveau te komen en te blijven.

Handbal

Handbal was voor mijn zoon ook een ping pong effect. Binnen trainen, geen trainen, buiten trainen, heel vroeg trainen, geen wedstrijden, wel wedstrijden of onderling wedstrijden spelen. Daarnaast was ik geveld door Corona waardoor ik ook een paar keer geen training kon geven.
Maar toch de trainingen die we deden en de wedstrijden die we speelden waren wel heel erg leuk om te doen. Ik heb de kinderen in een jaar tijd zo zien groeien in hun spel en als persoon dat was echt heel erg leuk om mee te maken. Hoop dat in 2022 dit nog verder zal ontwikkelen. Niks is leuker om kinderen te zien groeien in hun sport. 
Het is ook heel leuk om deze goep trainen te geven. Ze zijn heel erg enthousiast en leergierig. Als team passen ze ook heel erg goed bij elkaar. Mijn hoop is ook dat  voor 2022 dit in een stijgende lijn voortzet. Zodat bij de eerste wedstrijd die we kunnen spelen lekker kunnen knallen.

2022

Mijn wens voor 2022 is dat we met wat minder lockdowns en regels zullen gaan leven. Corona zal altijd onder ons blijven. We moeten er gewoon  mee leren omgaan. Is vaccineren de oplossing? Ik kan het niet zeggen. Maar alle kleine beetjes helpen. Als we de regels volgen en iedereen doet mee dan zal het voor iedereen draagbaar zijn. IEder moet zelf weten of hij/zij zich laat vaccineren of niet. Maar laten we ons wel gewoon aan de regels houden. 

Dan kan ik jullie voor nu  alleen nog maar het aller beste wensen voor 2022!
 


2021
Laat een bericht achter:
Log in om een bericht achter te laten.
Nog geen berichten geplaatst.