2020

by Sander

Posted on 01 January 2021 at 12:01


2020 een bewogen jaar

Het begon met de halve marathon van Egmond aan Zee. Voor de tweede keer deed ik mee en wilde hem dit jaar zonder te wandelen uit lopen. Maar bij de duinopgang schoot het in mijn kuit en moest ik bijna de rest van de tocht (nog zo'n 12 km) wandelen. Ik baalde enorm maar het was een goed excuus om volgende keer weer mee te doen.

Een paar weken na deze marathon sloeg het noodlot toe. Ik had de hele tijd hele erge dorst en moest  (natuurlijk) vaak naar het toilet. Een toenmalige collega herkende de symptomen meteen en zei dat ik maar even een afspraak met de dokter moest maken. Zijn vermoedde was dat ik waarschijnlijk diabetisch had. Na de afspraak bij mijn dokter werd zijn vermoedde bevestigd. Met een bloedspiegel van 20 was dat natuurlijk veels te hoog. 

Vanaf dat moment ging mijn leven even in een achtbaan. De dokter verwees me door naar de spoedeisende hulp, daar aangekomen werd ik gellijk door de mangel gehaald. Allerlei testen werden uitgevoerd om te kijken of ik inderdaad diabetes had en als dat het geval is welke type. Al snel kwam eruit dat het type 1 is. Daarna ging ik gelijk naar de diabetes verpleegkundige om snel uitleg te krijgen over diabetes en hoe je insuline moest prikken.

Daarna had ik een heel weekend om bij te komen over wat er die vrijdag allemaal gebeurt was en om alles eens goed te laten bezinken. De weken daarna waren gelukkig rustig. De acceptatie van de diagnose kwam snel en ik keek gelijk weer vooruit. Niet bedenken wat we eventueel niet kunnen doen maar bedenken wat we wel kunnen doen. Positief blijven is voor mij het belangrijkst. Natuurlijk kon ik een tijdje niet hardlopen. Maar dat zou wel weer goed komen. 

In de maanden daarna werd ook bekend dat Corona ons land zou beheersen, daardoor werden heel veel hardloopwedstrijden afgelast. Wat voor mij niet zo'n ramp was want ik kon op dat moment weinig to niet hardlopen. Als ik uberhaupt al kon hardlopen dan waren het kleine stukjes met twee flesjes limande in mijn mik. 

Dit was voor mij heel erg frustrerend. Van onder de 5 minuten per km op een halve marathon naar net 5 a 7 kilometer lopen. Gelukkig is het op moment van schrijven al stuk beter en kan ik al bijna weer een halve marathon lopen. Daarom gebruik ik deze Corona periode (waar er dus geen wedstrijden gelopen mogen worden) om mezelf weer op het oude niveau te komen. Met als doel na Corona weer halve marathons te gaan lopen.

Uit Corona perspectief gaat het eigenlijk best prima. Ik heb nog geen Corona gehad en hoop ook dat het zo blijft. Want ook al hoor ik tot een risicogroep ik maak me nog niet heel erg druk dat het echt mis met me kan gaan (even afkloppen).

Ik hoop ook dat het met jullie allemaal goed gaat en dat jullie gezond zijn en blijven. 

 

 

Search
Categories

2020 een bewogen jaar
Laat een bericht achter:
Log in om een bericht achter te laten.
Nog geen berichten geplaatst.