Mad Max

by Sander

Posted on 19 October 2020 at 03:10


Mad Max 100% collectibels

De films van Mad Max vond ik echt te gek. Ik vraagt mezelf dan altijd af wat je zou doen als je in zo'n situatie zou belanden.  Ik denk niet dat ik dan verder zou willen leven in zo'n uitzichtloos bestaan. Toch zullen er altijd mensen zijn die het beste ervan willen maken. En koste van alles toch willen blijven leven. 

Zo ook in Mad Max. Ondanks dat hij zijn vrouw en kinderen verloren heeft wilt hij toch doorleven om zijn wraak te halen. Het Spel begint ook op moment dat hij een gevecht met Lord Scrotus verliest. Bij een naam zoals Lord Scrotus krijg ik inderdaad gelijk jeuk aan mijn....

Het verhaal van Mad Max is eigenlijk heel dun. Hij wilt wraak op het verlies van zijn gevecht met Lord Scrotus. Enige positieve wat hij er aan overhoudt is een hond. Een hond die je kan helpen bij het speuren naar Mijnvelden. 

Het land is ingedeeld in verschillende gebieden. Die gebieden liggen weer in bepaalde regio's waar bepaalde mensen met hun scepter zwaaien. Je zult dan ook in elke regio klusjes moeten opknappen om aan de goede kant van een van deze mensen te komen. Klusjes bestaan uit het verwoesten van een Convoy, Vogelverschrikkers kapot maken, Snipers omleggen, kampen uitroeien etc. Daarnaast zijn er ook een tig aantal scavenge locaties die je kunnen helpen aan scrape (niet te verwarren met crap) het betaalmiddel in dit spel. 

Ik vond een aantal locaties in het spel echt supervet gedaan en vond het ook leuk om de diverse scavenge locaties te bezoeken. Het doel van het spel is om Gas town te bereiken en Lord Scrotus te verslaan. Voordat ik uiteindelijk aan die missie begon heb ik eerst ervoor gezorgd dat alle gebieden en regio's de threat op 0 stond. Daardoor had ik al zoveel experience opgedaan dat ik all mijn Griffa tokens had gebruikt zodat ik alle experience van Mad Max kon vergaren. Zoals extra water en bezine vinden, meer kogels en messen bewaren etc. Ook mijn auto was volledig geupgrade, behalve de V8 motor die je pas in Gastown krijgt.

Daardoor waren de laatste missies die het spel tot een einde brengt een makkie. 

Death races

Ik vond de races leuk gedaan maar dat kon mij niet echt bekoren. Ik vond ze eerder vervelend om te doen dan dat ik er plezier uit haalde. Er waren twee soorten races. De barrel Race waarbij je een vaste route moet nemen om onderweg barrels (checkpoints) kapot te rijden om uiteindelijk bij de finish uit te komen.

Daarnaast waren er races waar je van start tot finish moest komen zonder dat er een uitgestippeld route was. 

Scavenge locaties

Er zijn heel veel scavenge locaties. De een nog gaver dan de andere. Zoals een vliegveld, kerk, schepen, metrostation etc. Ik vond ze erg cool om te ontdekken. Daarnaast vergaar je er ook veel scrape mee wat weer handig is om je auto te upgraden, wapens te upgraden etc. Daarnaast vind je bij veel locaties Historic relics. Die geven je een impressie van hoe het vroeger, voor de verwoestende oorlog, eruit had moeten zien. 

Vantage points

Dit zijn locaties met luchtballonnen waar je in moet klimmen om de omgeving te ontdekken. Daarnaast zijn het ook fast-travel locaties op moment dat je in de luchtballon bent geweest. Soms moet je namelijk de luchtballon bijvullen met benzine of de kabels losmaken waar de luchtballon aan vast zit.

Scarecrows

Soort van vogelverschrikkers die je bang moeten maken. Je moet ze allemaal omvertrekken. De een is sterker dan de ander.

Camps

Zijn soort van forten die je moet veroveren. als je ze eenmala verovert hebt genereren ze scrape for je. Om een camp 100% te behalen moet je alle doelen bereiken. Een doel is bijvoorbeeld 
Alle scrape oprapen, alle ja-knikkers verwoesten, alle mensen in de camp verslaan etc.

Al met al best een uitgebreid spel. Op een gegeven moment werd het wel wat saai. Omdat veel opdrachten hetzelfde zijn. Doordat het vechten zo cool was kon ik me hier wel doorheen sleuren. Al met al een aanrader om lekker weg te spelen.

 

 

 

 

Search
Categories

Mad Max 100% collectibels
Mad Max 100% bios
Laat een bericht achter:
Log in om een bericht achter te laten.
Nog geen berichten geplaatst.