Almere City Run

by Sander

Posted on 23 June 2019 at 10:06


Almere City Run

De kinderen moesten al om 11:00 hun wedstrijd lopen. Ik liep samen met M en W die mocht ziijn eigen race lopen. Hij vond het toch best spannend want hij liep wel vooruit maar niet heel ver. Toen hij de finisch eenmaal in zicht had ging hij toch tempo maken en was hij op een gegeven moment uit het zicht verdwenen.  Bij de laatste bocht stonden alle familieleden ons aantemoedigen waardoor M helemaal ging glunderen en nog even een tandje harder ging lopen. Bij de finish was ze helemaal bij en vrolijken mocht ze haar welverdiende medaille omhangen. W stond ons inmiddels met zijn medaille al glunderend op te wachten.

Helaas duurde het nog even voordat ik aan de bak mocht (14:00) dus de kids en supporters ging naar huis terwijl ik me rustig ging voorbereiden op mijn wedstrijd. Het was leuk om te kijken naar de 7 en 10 km en erachter komen dat de winnaar van de kids run (1.6 km in ongveer 3 minuten) ook meedeed aan de 7 km en nog best een goeie tijd neerzette ook.

Voor het eerst ging ik op mijn hartslag lopen in plaats van naar mijn een km tijden te kijken. Dat was best spannend want ik had pas drie keer getraind op basis van mijn hartslag waarvan twee keer echt goed. Toch merkte ik dat je hartskag verschilt op de tijden dat je loopt. Ondanks dat ik rustig aan had gedaan sloeg mijn hartslag snel naar de 160/170. Gelukkig kon ik dat lang volhouden ondanks dat mijn kilometertijden rond de 5.05 minuten lagen. Ik wilde proberen om onder de 5 minuten per kilomter te lopen zoals ik ook bij de kwart marathon van Rotterdam had gedaan en bij Hilversum City Run, maar wilde ook niet teveel mijn hartslag omhoog laten lopen.

Dus uiteindelijk met 5.04 minuten per kilomter ben ik niet helmaal ontevreden over het resultaat en zal ik vaker op basis van mijn hartslag een wedstrijd gaan lopen. Wat ook leuk was dat alle familieleden waren terug gekomen om me te zien finishen. :-D

 

 


Almere City Run
Laat een bericht achter:
Log in om een bericht achter te laten.
Nog geen berichten geplaatst.