Har(t)dloop training

by Sander

Posted on 04 June 2019 at 11:06


Hartslag

Daar stond ik dan, klaar  om  te beginnen aan mijn rondje van ongeveer 7 kilometer. Want hoe pak je zoiets aan? Deze training was een nulmeting.  Beste idee wat in mij opkwam was om eerst een regemaltig tempo te lopen van ongeveer 5.15 minuten per kilometer en dan te kijken wat mijn hartslag  op dat moment is.  Dat  te gebruiken als nulmeting. Als ik de hele tijd rond die waarde zou hardlopen dankomt naar mijn kilometertijd uit op 5.15 minuut, althans dat is het idee.

Mijn hartslag lag tussen 140 en 148 slagen per minuut. De eerste paar kilometers hield ik dit aan. Als ik te hoog zat ging ik langzamer lopen en vica versa.  De eerste paar kilomter kwam mijn hartslag redelijk overeen met de juiste tempo. Maar daarna gingen mijn kilometer tijden omoog. Ik besloot  om mijn hartslag omhoog te schroeven naar rond de 150 slagen per minuut. Daar bleef ik op hangen tot het einde van mijn trainings rondje. De laatste 200 meter trok ik er nog een sprint uit. Mijn hartslag zat toen rond de 160 slagen per minuut. Omde gewenste kilometer tijden te halen moet ik dus een hartslag hebben van 160 slagen per minuut.

Conclusie: het is lastig om te trainen op basis van je hartslag. Maar ik geef niet op. De volgende keer dat ik ga hart(d)lopen houd ik een tempo aan van rond de 160 hartslagen per minuut. Dan hoop ik dat ik uitkom op een kilometertijd van 5.15 minuten., of misschien wel sneller :-).


Hartslag
Garmin Forerunner 35
Laat een bericht achter:
Log in om een bericht achter te laten.
Nog geen berichten geplaatst.