Nobel Run

by Sander

Posted on 04 June 2019 at 09:06Ik deed mee aan de halve marathon en bij naderzien had ik dat beter niet kunnen doen. Maar ambiteus als ik ben wilde ik er voor gaan. Naast dat ik een week geleden de Strong Viking Run had gedaan dacht ik dat het best kon om halverwege de week nog een korte run te doen van 7 km. Dat had ik beter niet kunnen doen. 

In het begin ging ik weer voortvarend van start en lag mijn kilometer tijd rond de 4.43 minuten. Dat was natuurlijk veel te snel en dat ging ik bij lange na niet volhouden. Daarnaast was het weer warm en benauwd. Die combinate zorgde ervoor dat mijn ronde tijden snel omhoog gingen naar rond de 6.15 minuut per kilometer. Wat dus resulteerde in een teleurstellend resultaat. 

Ik hoop dat de oorzaak hiervan is de zware Strong Viking Run, 7 kilomer uit/inloop traininkje en natuurlijk het weer. Aan de route lag het zeker niet. Die was goed te doen en ook heel erg mooi en leuk. Tijdens de 1/4 van Rotterdam en de Hilversum City Run had ik echt hele goede tijden behaald, dus dacht dat ik dat dit keer weer ging doen. Daardoor was de teleurstelling misschien wel extra groot. Alsof je opeens kapot bent en je denkt dat je nooit meer kan halen. Gelukkig heb ik dat hoofdstuk kunnen sluiten en ben weer verder gegaan. 

De volgend run is de Almere City Run, deze is 16 kilometer, waar ik hoop weer een goede tijd neer te kunnen zetten. Deze is extra speciaal omdat mijn twee kids ook meedoen aan de kids run van 1,8 km. 

Of ik volgend jaar weer ga meedoen met de Nobel Run? Jazeker want ik wil natuurlijk de blamage van dit jaar even wegpoetsen. 

Search

Categories


Nobel Run finish
Nobel Run
Laat een bericht achter:
Log in om een bericht achter te laten.
Nog geen berichten geplaatst.