Strong Viking Run

by Sander

Posted on 30 May 2019 at 11:05De Strong Viking Run is niet zomaar een obstacle run. Natuurlijk heb je de mud run , die is al pittige, maar de Strong Viking Run gaat nog een stapje verder. We gingen de 19 km doen, niet wetend dat er ook een 13 en 7 km versie is. Natuurlijk wilde ik me niet laten kennen dus deed gewoon mee aan de 19 km versie.

Maanden voor de wedstrijd had ik de intentie om speciaal te gaan trainen voor de SVR. Alleen is dat eigenlijk alleen gebeleven bij het hardlopen, oke twee weken voor de run ben ik met mijn kids naar de junge dome geweest in Center Parcs. Heb daar samen met hun geklommen en geklauterd. Met de gedachte dat dat ook een soort van training was.

Op de dag des oordeels was ik al vroeg aanwezig in Spaarnwoude. Ik wilde eerst even de sfeer proeven. Ik zag al een aantal obstakels en wist gelijk dat ik daar al problemen mee zou hebben. Mijn euvel is dat ik niet zo sterk in mijn handen en armen ben. Dus aan obstakels hangen of optrekken is niet mijn talent, ondanks dat ik meer dan 30 jaar op handbal heb gezeten en toch een aardig balletje kan gooien. Gelukkig was het geen competitie run dus kon ik eventueel de obstakel overslaan en moest ik burpies doen. Moest werd mocht want heb in totaal geen een burpie gedaan. Op een gegeven moment dacht ik alleen maar aan om de run uit te lopen. De laatste tijd heb ik namelijk al problemen om een halve marathon niet wandelend uit te lopen. Dus wilde pas op de plaats maken en de SVR in ieder geval uitlopen en alleen de obstakels te doen waarvan ik wist dat ze me zouden lukken.

Na ongeveer 10/11 km kon je beslissen om de 13 km af te ronden in plaats van de 19 km. Mijn oud collega die last van zijn knie had besloot om het bij 13 km te laten. Heel even ging de gedachte door mijn hoofd om ook te stoppen.  Maar toch nam mijn winnaars mentaliteit de overhand. Ik zou de 19 km afmaken of ik nu elke obstakel zou doen of niet. Na de 13 km was het vooral veel omhoog en omlaag lopen en nog wat door water banjeren. Aantal obstakels kon ik echt niet meer doen omdat ik zo moe was dat ik geen kracht meer had in mijn lijf.

Uiteindelijk heb ik de SVR wel uitgelopen. Zeg niet hoe, maar ik heb het gedaan. Een volgende keer zit er voor mij denk ik niet in. Dan moet ik voor de obstakels gaan trainen. Mijn ambitie ligt meer bij het hardlopen dan de obstacle run's. Wel heb ik erg genoten van deze run. Ben ook blij dat ik op de uitnodiging van mijn collega in ben gegaan. Was een unieke ervaring.

 

 

 


Laat een bericht achter:
Log in om een bericht achter te laten.
Nog geen berichten geplaatst.