Smart mirror

by Sander

Posted on 04 September 2018 at 12:09


Code

Wat is nu een smart mirror? Een smart mirror is een confrontatie spiegel in een soort van houten lijst/frame met daarachter een pc monitor die allerlei informatie weergeeft. Informatie zoals het weer of laatste nieuws etc. Je kan het zo gek niet bedenken en je kan het tonen 'in' de smart mirror. 

Het duurde wel even voordat ik uberhaupt aan de slag kon gaan met de smart mirror. Dit was omdat ik geen monitor kon vinden die voldeed aan mijn eisen en die nog redelijk geprijst was. Ik had nog wel een scherm staan bij de oma van T maar die gebruikte zij om te kunnen bridgen op de computer.

Maar oma ging verhuizen en ze nam haar computer niet mee dus kon ik mijn beeldscherm weer terug nemen. Dit was eigenlijk het startpunt om de rest van de hardware te halen om de smart mirror te kunnen maken. Wat had ik nodig?

  • monitor (lcd);
  • vga naar hdmi kabel om deze aan te sluiten op een,
  • Raspberry pi;
  • vga kabel;
  • En diverse adapters voor stroom.

Voordat ik het gehele frame in elkaar ging zetten wilde ik eerst kijken of het mij ging lukken om de juiste software te installeren op mijn Raspberry pi en het aan de praat te krijgen. 

Het installeren van Raspian op mijn micro sd kaart was een peulenschilletje. Maar daarna begon de elende. 

Ik volgde de tutorial van Michael Teeuw (klik) en eerste gedeelte ging voorspoedig. Het beeldscherm in potrait mode zetten, browser starten bij een boot van de Raspberry en de juiste pagina openen in de browser. So far so good. Maar toen ik de webserver wilde installeren ging het toch niet helemaal van een leie dakje. 

Blijkbaar had mijn versie van Raspian (stretch) niet de juiste packages om php 7.1 te installeren. Dus moest ik naar een 'buster' versie van Raspian gaan. Dit kostte nogal wat tijd om te installeren. Daarna moest ik nog de juiste php versie installeren en diverse package managers.

Ik kom er uiteindelijk wel. Toen uiteindelijk alles geinstalleerd was kon ik eindelijk aan de slag om te kijken of mijn code (klik) op de server van de raspian gezet kon worden.

Toen bleek dus dat ik diverse modules nog moest installeren. Na heel veel uitzoek werk en installeer werk is het me dus wel gelukt om alle modules te installeren en virtual host aan te maken en een verwijzing naar deze host.

Ik moet zeggen dit hele project komt wel mijn ubuntu ervaring ten goede. 

Maar ben er nog lang niet. Wil namelijk diverse modules bouwen die in de 'spiegel' te zien zijn en een PIR sensor aansluiten om de SmartMirror te activeren als er iemand in de buurt is. 

Maar dat is weer een heel ander project :)

 

 


Code
SmartMirror
Laat een bericht achter:
Log in om een bericht achter te laten.
Nog geen berichten geplaatst.