Hollander VS Nederlander

by Sander

Posted on 15 November 2017 at 02:11


Holland

Wat is het verschil tussen een Hollander en een Nederlander. In theorie lijkt het precies hetzelfde, alleen anders verwoord. In de praktijk is het niet hetzelfde.

Allebei hebben ze een Nederlandse nationaliteit. Alleen is een Nederlander een inwoner van Nederland en een Hollander is iemand die heel goed gedijt in ons Nederlandse klimaat.

Om een voorbeeld te geven. Nu het kouder en natter is, worden er meer kinderen in de ochtend met de auto naar school gebracht. 

Maar de echte Hollander, weer of geen weer, brengt zijn kind lopend of fietsend naar school. Die maalt er niet om koude handen. Daarvoor hebben we handschoenen. Nat worden? Een Hollander laat regendruppels gewoon verdampen.

De echt Hollander is een uitstervend ras. Dat is een zorgwekkende zaak. Want juist die Hollander hebben Nederland gemaakt zoals deze nu is. Niet lullen maar vullen mentaliteit. De Nederlanders van tegenwoordig hebben buienradar en anticiperen hierop. 

Terwijl het naar school brengen van je kroost met de auto juist voor deze regenachtige dagen zorgt. Door al deze uitlaatgassen zorgen we er met zijn allen voor dat er een klimaatverandering onstaat, waardoor het vaker en langer gaat regenen. En omdat het meer gaat regenen gaan we nog vaker onze kinderen met de auto naar school brengen. Waardoor er eigenlijk een exponentiële groei ontstaat.

School kan hier een grote rol in spelen. Door ouders te dwingen hun kinderen met de fiest of lopend naar school te brengen. Ik kan me nog herrinneren toen ik vroeger op school zat er verboden werd dat je met de fiets kwam, als je binnen een bepaalde straal vanaf de school woonde. Met de eenvoudige rede dat er geen genoeg fietsenrekken waren om alle fietsen te stallen. 

Maar tegenwoordig kan je dat soort regels wel als school roepen maar men heeft er toch lak aan. Ze doen maar wat ze zelf willen. Want hun belang is groter dan het belang van de school of van vele. 

Nee er zijn tegenwoordig nog maar weinig echte Hollanders. Dat is een kwalijke zaak. Want met echt Hollanders brengen we Nederland en de wereld verder.

 

 


Holland
File bij basisschool
File bij basisschool
Laat een bericht achter:
Log in om een bericht achter te laten.
Nog geen berichten geplaatst.