1/2 Marathon

by Sander

Posted on 04 October 2017 at 09:10


Hardlopen

Een halve marathon is 21 km en nog een beetje. Het klinkt zo kort maar in werkelijkheid is het een afstand van Oostvaardersdijk (Almere Poort) naar het Carol Vogespad in Almere Buiten (bekijk afstand).  Dat is geen afstand die je zomaar doet.

Daarom ben ik ook hard aan het trainen om dit te bewerkstelligen. Begonnen met 8 km en langzaam opgebouwd naar 14 km. Om uiteindelijk de 21 km aan te tikken. De overgang van 8 naar 14 km ging redelijk snel. Maar voordat ik de 21 km ga lopen ga ik eerst 17 km proberen om de overgang naar de 21 makkelijker te maken. 

Ik hou van een uitdaging daarom besloot ik snel om een halve marathon te gaan lopen. In eerste instantie was het de bedoeling dat ik op 18 juni 2018 een halve marathon ging lopen tijdens de Almere City Run. Maar uiteindelijk heb ik besloten om de halve marathon te lopen tijdens de Marathon van Utrecht op 18 maart 2018. 

18 juni 2018 leek me ver genoeg in de tijd om me goed te kunnen voorbereiden. Maar toen ik me ging inschrijven voor de Marathon van Utrecht had ik de keuze om de 10 km te lopen of de 21,2 km. Ik neigde naar de 10 km. Maar deze afstand is niet echt meer een uitdaging. Maar de 21,2 km vond ik te snel. Maar toen ik aan mijn vrienden vroeg wat verstandig was zeiden ze allemaal dat ik de 10 km moest gaan doen omdat de 21,2 wellicht te vroeg kwam.  
Ik dacht gelijk: het wordt de 21,2 km. Als mijn vrienden ervanuit gaan dat ik het niet ga redden vind ik dat een mooie uitdaging om ze het tegenovergestelde te tonen.

Dus op zondag 18 maart 2018 tijdens de Marathon van Utrecht ga ik de halve marathon lopen. Mijn streef tijd is 1 uur en 45 minuten wat neerkomt op rond de 5 minuten per km.

Mocht het nou lukken om dit te voltooien ga ik voor mijn volgende uitdaging en dat is een hele marathon. Alleen dan is de vraag hoe snel ik dat dan weer zal voltooien.

 

 

 

 

 


Hardlopen
Laat een bericht achter:
Log in om een bericht achter te laten.
Nog geen berichten geplaatst.