Handbal: wedstrijd verslag 16-09-2024

by Sander

Posted on 16 September 2024 at 10:09



Vandaag, 16-09-2024 j.l. hadden we onze tweede wedstrijd van het seizoen. Als je naar de uitslagen kijkt, wat ik elke week doe, was dit een goeie krachtsmeting om erachter te komen hoe we in de competitie staan. Sinds begin veldseizoen hebben we er alweer 2 leden bij. Dus vandaag speelde we met 7 jongens en 4 meisjes. M was een weekendje weg en Ay nog niet volledig lid. Gelukkig kon A wel meedoen.

Sinds de vorige wedstrijd is er qua bezetting wat veranderd. Zo zijn Ay en A lid geworden dus die konden lekker meedoen. Helaas kon Ay deze week nog niet. MAar A deed wel lekker mee. En leek het net alsof hij altijd al in het team speelde.
Ik koos ervoor, omdat we nu 7 jongens hebben, te beginnen met de meeste jongens. Dit omdat ik wilde kijken hoe dat ging. Daarna de meisjes inbrengen en dan met zoveel mogelijk meisjes spelen.  Daarna kijken hoe de dynamiek was in een combinatie van meisjes en jongens. 

Uiteindelijk heeft me dat veel inzichten gekregen. Wat voor mij in ieder geval heel waardevol is. Daarnaast hele leuke dingen gezien en spel momenten waar we op moeten trainen. MAar wat ik vooral heb gedaan is met heel veel enthousiasme naar de wedstrijd gekeken. Omdat de kids mij elke week weer de plezier geven om naar ze te kijken. De kids groeien niet alleen letterlijk maar ook in hun spel en techniek. NAtuurlijk zijn er altijd nog dingen waar we aan moeten werken maar gelukkig zijn die er want anders had ik niks meer te doen. ;-)

Even terug naar de wedstrijd. Westside was een gewaagde tegenstander. Het spel ging dan ook op en neer. Zij kwamen voor, wij weer gelijk, wij stonden weer voor. We hadden het vooral lastig dat ze zo groot waren. We moesten vooral offensief verdedigen en de bal ertussen uit pikken. W stond weer als een tijger op nr 10 te verdedigen, een kop groter en een stuk breder. 

J zorgde in de aanval weer voor snelheid en dynamiek alleen was er soms nog wat miscommunicatie. Maar leuke dingen om aan te werken. Soms zie je toch dat de kids al lekker ver zijn. 
 
Helaas waren de hoeken dit keer wat onzichtbaar. Maar ook daar gaan we aan werken. Soms is de samenwerking wat lastig maar leuke dingen om aan te werken. 
Deze keer ging H ook weer op eigen avontuur wat weer goed uitpakte. Wat een snelheid en kracht heeft ze. 

A pakte lekker een aantal ballen uit de lucht waardoor we weer op de break konde. Al met al een hele leuke wedstrijd om naar te kijken.

Volgende week staat Aalsmeer op het programma, als ik kijk naar de uitslagen dan verwacht ik niet dat we zullen winnen. Maar zeg nooit nooit. Ik heb wel vaker een voorspellingen gedaan die, gelukkig, niet uitkwam.

Maar wat ben ik trots op de kids! Het is elke week weer genieten.


Laat een bericht achter:
Log in om een bericht achter te laten.
Nog geen berichten geplaatst.