Handbal: wedstrijd verslag 08-09-2024

by Sander

Posted on 09 September 2024 at 01:09



Bijna een jaar geleden moesten we ook tegen DSG. Toen zaten de kids nog in de D-categorie. Maar deze keer was het in de C-categorie. Mijn zoon vroeg naar mijn analyse. Ik was van mening dat we niet gingen winnen. Ten eerste omdat we het team niet kende en er wellicht nu alleen jongens in zaten. Ten tweede omdat we pas een week hadden getraind. Maar wellicht had ik het mis, of toch niet?

Tijdens de teambespreking sprak ik mijn verwachting uit dat we waarschijnlijk niet zouden winnen. Kreeg ik natuurlijk gelijk het verwijt dat ik geen vertrouwen in het team had. Die kwam natuurlijk wel even gelijk rauw op mijn dak ;-). Ik maakte gelijk duidelijk dat het niet om die reden was. Maar het simpele feit is dat je niet precies weet wie je tegenover je krijgt, om teleurstelling te voorkomen probeerde ik de verwachting wat omlaag te brengen, ondanks dat we verleden seizoen (in de D) alle keren hadden gewonnen van DSG.

We hebben namelijk ook wat nieuwelingen in het team, die nog niet zo lang handballen, en spelers die voorheen in een ander team speelde. Dan is toch vaak weer een (leuke) kunst om er een goed lopend team van te maken. 

Daarom heten we H, K en D van harte welkom bij ons team.

We speelden deze wedstrijd tegen DSG Amsterdam. Wat was het een leuke wedstrijd. We begonnen de wedstrijd goed. We stonden goed te verdedigen en ook aanvallend stonden we klaar.

Door het goede samenspel van het team hadden we een paar doelpunten te pakken. De wedstrijd ging in het begin gelijk op en was ook wel spannend.

In het vervolg van de wedstrijd stond de verdediging nog beter, werd er nog beter overgespeeld en daardoor kwamen er mooie doelpunten uit de aanvallen. De voorsprong kwam er en werd ook in de tweede helft niet meer weggegeven. 

De nieuweling K scoorde zelfs een doelpunt. Wat natuurlijk tot euforie leiden bij de aanwezige supporters. Het is natuurlijk altijd leuk als een nieuweling gelijk scoort. Ook H scoorde, na een mooie solo, alleen was dit (nog) niet weg gelegd voor D. Maar we gaan ervanuit dat dit zeker gaat komen.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen. 19 voor DSG en 26 voor Havas. Goed gedaan jongens en meisjes. 

Op naar volgende week zondag dan spelen we thuis om 11 uur tegen Westsite. Met hopelijk weer 2 nieuwe leden erbij. Dat is nog even een verrasing.

 


Laat een bericht achter:
Log in om een bericht achter te laten.
Nog geen berichten geplaatst.