Lupin

by Sander

Posted on 05 July 2022 at 09:07


Lupin gentleman burgular

Een Moderne Hervertelling

"Lupin" is geïnspireerd door de populaire literaire figuur Arsène Lupin, bedacht door de Franse schrijver Maurice Leblanc. Arsène Lupin is een gentleman-dief met een scherpe geest en ongeëvenaarde vaardigheden in het oplossen van mysteries en het plegen van inbraken. Deze nieuwe serie plaatst het personage echter in een moderne setting, en dat is precies waarom het zo aantrekkelijk is.

De hoofdrolspeler, Assane Diop, gespeeld door de getalenteerde Omar Sy, is een meesterlijke dief die geïnspireerd is door de avonturen van Arsène Lupin. Hij gebruikt zijn slimheid en charme om de rijken en machtigen te slim af te zijn terwijl hij op zoek is naar gerechtigheid voor zijn vader, die onterecht werd beschuldigd van een misdaad. Dit moderne tintje aan het klassieke verhaal geeft de serie een frisse en spannende dynamiek.

Een Meeslepend Verhaal van Wraak en Gerechtigheid

De rode draad van "Lupin" is wraak en gerechtigheid. Assane Diop's zoektocht naar de waarheid over zijn vader en zijn vastberadenheid om degenen die zijn familie hebben verraden te ontmaskeren, houden de kijkers aan hun stoel gekluisterd. Terwijl hij elke stap zet om zijn doelen te bereiken, wordt Assane een meester in het manipuleren van situaties en het ontwijken van de politie.

De serie behandelt ook diepere thema's, zoals sociale ongelijkheid en de corruptie binnen de samenleving. Assane vecht niet alleen tegen individuele vijanden, maar ook tegen een hele structuur van onrechtvaardigheid. Dit maakt "Lupin" niet alleen een spannende misdaadserie, maar ook een aanklacht tegen ongelijkheid en het falen van het rechtssysteem.

Sterke Karakters en Uitmuntend Acteerwerk

Naast de charismatische hoofdrolspeler Omar Sy, biedt "Lupin" een indrukwekkende cast van personages. Ludivine Sagnier, die Claire speelt, en Clotilde Hesme, die Juliette Pellegrini vertolkt, voegen diepgang en complexiteit toe aan het verhaal. Hun interacties met Assane voegen een extra laag van drama toe aan de serie.

Het acteerwerk in "Lupin" is van hoog niveau en draagt bij aan de geloofwaardigheid van de personages. Omar Sy brengt Assane tot leven met zijn charisma en charisma, waardoor het publiek zich meteen met hem kan identificeren.

De boeken

Nadat we de serie hadden uitgekeken dacht ik dat wel leuk zou zijn om de boeken van Maurice Leblanc te lezen. NAdat ik een boek had gelezen vond ik wel dat de boeken minder leuk waren dan de serie dus ben er ook na 1 boek mee gestopt. Misschien dat ik in de toekomst nog een boek probeer maar voor nu houdt ik het bij de tv serie. 


Lupin gentleman burgular
Laat een bericht achter:
Log in om een bericht achter te laten.
Nog geen berichten geplaatst.