Clickbait

by Sander

Posted on 10 January 2022 at 11:01


Clickbait

Deze tekst kan spoilers bevatten. Heb je de serie nog niet gekeken maar wil je dat wel graag lees dit dan NIET!

 

 

Clickbait gaat over een vader die verschijnt in een online video waar hij borden moet ophouden met de tekst dat hij vrouwen mishandeld en als het filmpje 5.000.000 views bereikt wordt hij vermoord.

De serie bestaat uit 8 afleveringen, waarvan 7 afleveringen het verhaal verteld wordt vanuit een personage: the sister, the detective, the wife, the mistress, the reporter, the brother en the son. In de 8ste en laatste afleveringen komt alles bij elkaar. Deze aflevering heet dan ook the answer.

Doordat de serie vanuit dit perspectief gefilmd wordt krijg je een hele spannende kijk op het geheel. Elke aflevering voegt iets toe aan het verhaal. Waardoor de waarheid steeds iets meer aan het licht komt. De sympathie voor de vader daalt dan ook bij elke aflevering. Maar op een gegeven moment slaat de twijfel wel toe. Heeft deze vader daadwerkelijk vrouwen mishandeld? Zo niet, waarom hebben ze hem dan ontvoerd en vermoord?

Deze serie blijft echt spannend tot het eind. Kon niet wachten om weer een aflevering te kijken omdat ik te nieuwschierig was wie de dader(s) waren/was en waarom. Maar als je dan denkt te weten wie het gedaan heeft en waarom krijgt de serie een hele andere plotwending. Maar dan zelfs is niet zeker of de dader nu echt bekend is. Het blijft echt heel erg leuk tot de laatste aflevering.

In het begin van de serie gelooft de vrouw van het slachttoffer in zijn onschuld, hoe verder de serie vordert gelooft ze daar steeds minder in. De enige die steevast blijft geloven dat het slachttoffer onschuldig is dat is zijn zus. Die wilt dan ook tot de bodem uitzoeken wat er gebeurt is. 

 

Einde spoiler alert!

 

Ik vond de serie steengoed tot het einde. Elke aflevering vraag je je af wie het gedaan heeft. Daardoor zit je de gehele tijd op het puntje van je stoel. Ik zou de serie categoriseren in de trend van Black mirror.
Daarnaast is de serie (helaas) maar 8 afleveringen en heb je aan het einde ook een duidelijk antwoord. Wat ik persoonlijk wel fijn vind. Want een serie waarbij je aan het einde nog vragen hebt frustreert mij.

Op een schaal van 0 tot 10 geef ik de serie een dikke 8!

  

 


Clickbait
Sister clickbait
Verhoor
Cast clickbait
Laat een bericht achter:
Log in om een bericht achter te laten.
Nog geen berichten geplaatst.